Ett produktionsresidens som belyser den ensamma människans briljans, styrka, meningslöshet och ambivalens.

Biljetter

12 maj

19:00

Ett scenkonstverk som föds ur sinnestillståndet i en människa när hon befinner sig vid randen av ett stup. ”Call of the void”, franskans “L´appel du vide”, är uttrycket för känslan av det plötsliga begäret att hoppa framför ett tåg, vilja känna på eld eller svänga av vägen. Artificiella och upphöjda uttryck inspirerat från anime sci-fi används för att exponera vår innersta mänsklighet. Dansaren, material, ljud och ljus blir performativa, löser upp varandras kroppar och våra sinnen.

Call of the void är i dialog med det oändliga och det isolerade. Projektet skapas i ett nära samarbete mellan koreograf Nicole Neidert, dansare Anton Borgström, kompositör Daniele Mana, kostymör/scenograf Linnea Bågander och ljusdesigner Joakim E Karlsson.

Projektet startade med funderingar kring ogripbara och existentiella fenomen och känslor. Fenomenet “L´appel du vide” är exempel på tankar som många har upplevt, men inte agerar på. En intuitiv tanke vi trycker ner för att inte skada oss själva eller andra. Självmedvetenhet blir här vår räddning, utan den hade vi tappat greppet om oss själva.

Trots rädslan finns det ändå en dragningskraft till det vi vet är förödande. Vad finns i den drivkraften? Det relaterade uttrycket [an urge to jump affirms the urge to live] bejakar dessa ögonblick som något som påminner oss om att vi vill existera. Dessa uttryck rymmer både ett mörker och en hoppfullhet som jag vill utforska filosofiskt och koreografiskt.

Call of the void kommer att bli en dansföreställning som belyser den ensamma människans briljans, styrka, meningslöshet och ambivalens. Ett verk som glider mellan syntetiskt och organiskt, verklighet och fiktion.

Nicole Neidert

Nicole arbetat som danskonstnär sedan 2012. Hennes arbete fokuserar på artificiella uttryck, texturer/materialitet, våra sinnen, alternativa kroppar, känslostormar och dans. Genom verk som glider mellan illusioner och verkligheter vill hon exponera olika sidor av vår mänsklighet och expandera våra sinnen.

Hennes verk har visats på bl.a Skånes Dansteater, SPIRA Kulturhus, Falkhallen Falkenberg, Hjalmar Bergmanteatern Örebro och Malmö Konserthus.

Mer om Nicole Neidert hittar du på: https://nicoleneidert.com/

Medverkande

Koreografi

Nicole Neidert

Dans

Anton Borgström

komposition

Amina Hocine. 

Kostym/scenografi

Linnea Bågander

Ljusdesign

Joakim E Karlsson

Foto

Malin Arnesson

Samproduktion

Dansens Hus

Bilder

Biljetter

Dela event: