Biljetter

17 feb

19:00

18 feb

19:00

19 feb

19:00

20 feb

19:00

Humor och en rejäl dos finurlig, nästintill akrobatisk dans. De svenskjapanska dansarna i C/Ompany är här igen med en färsk föreställning. Iförda gröna onepiece. Inspirerade av det svenska uttrycket ”nja” och en filosofisk gata i Kyoto.

C/Ompanys förra föreställning på Dansens Hus, Iki.Shi.Tai (2012), var fylld med humor, färg och självironisk knorr. Med utgångspunkt i den japanska kulturen – eller våra fördomar om den – bjöd de publiken på skratt och halsbrytande akrobatisk dans. Nu är de fysiska ekvilibristerna tillbaka med en ny timslång föreställning, som hämtar inspiration från uttrycket ”nja” och en gata i Kyoto fylld med filosofiska skyltar. Räkna med humor och enrejäl dos finurlig, nästintill akrobatisk dans.

Dansa med dansarna!

Som en extra bonus – stanna kvar på en gratis workshop med dansarna efter föreställningen den 17, 18 och 19 feb. Passar både professionella dansare och dig som dansar för ditt eget nöjes skull. Under denna workshop får du inblick i C/Ompanys arbetssätt och testat på kontaktimprovisation. Välkommen att föranmäla dig hos [email protected]

Om C/Ompany

C/Ompany är ett kollektiv som verkar i Sverige och Japan, vars föreställningar är fysiskt smarta, charmigt enkla och samtidigt manar till eftertanke. Det drivs av Japanfödde Shintaro Oue, som bland annat har dansat i Cullbergbaletten. Liksom de övriga dansarna, tre internationellt verksamma landsmän, har han arbetat med några av Europas främsta koreografer.

Biljetter

Dela event: