Biljetter

9 maj

19:00

10 maj

19:00

Med ett urbant och organiskt rörelsespråk förkroppsligar Tove Rådmark och Linnea Sonka tillsammans med fem dansare maktspelet mellan natur och människa, och förhållandet mellan fattig och rik.

Vi lever i en värld där global uppvärmning inte längre är en myt utan ett faktum. Havsnivåer höjs, regnskogar skövlas, ekosystem rubbas, temperaturen ökar, människor och djur lever i katastrofala situationer. Vi är natur, vi är klimathotet och vi är vår egen framtid.

”Unvolution” blottar vårt samvete, ifrågasätter beteenden och maktstrukturer. Gruppen utforskar hur en tänkbar framtid kan komma att se ut om människan fortsätter konsumera, frossa och förstöra planeten. Den gläntar på mänsklighetens skygglappar och synliggör maktordningar i dagens globala samhälle.

Upplev organisk symbios, intensiv, synkron och kraftfull dans med ett viktigt budskap om klimatförändringarna och vår eventuella framtid på jorden.

OM TOVE OCH LINNÉA

Tove Rådmark och Linnéa Sonka träffades år 2010 och började då skapa projekt ihop. Idag är de båda baserade i Stockholm och verksamma som dansare och koreografer inom streetdansens fält.

Linnéa Sonka har producerat ett flertal dansfilmer med fokus på jämställdhet, kapitalism och relationer. Hon har arbetat som koreograf för bland annat Dnscenter Fryshusets danslinje, Sthlm fringe festival och producerat ett flertal dansföreställningar i Växjö tillsammans med Kaisen Crew. Hon är danslärare på bland annat Danscenter Fryshuset och Kulturamas danslinje.”

Tove Rådmark har medverkat som dansare i bland annat Fatta Dans som hade premiär på Urban Connection år 2015. Hon har koreograferat interaktiva föreställningar för förskolan, medverkat i dansforskningsprojekt samt arrangerat dansevents runt om i Stockholm. Hon är utbildad och verksam som danslärare i och runt Stockholm och studerar idag masterprogrammet i samtida dansdiaktik på Dans och Cirkushögskolan.

Biljetter

Dela event: