WEB är ett virtuellt bo, ett svävande spindelnät, en animerad plattform, eller klätternätet på din bakgård.

Biljetter

17 sep

09:30

Tillsammans med Anja Arnquist och Madeleine Lindh bjuds du in till att väva fram koreografi ur näten. I ett poetiskt landskap hänger vi upp våra tankar i taket, dansar på imaginära stigar, pärlar brokiga band av våra kroppar och låter vardagen flytta in i scenrummet och gå upp i rök.

Madeleine och Anja har sedan 2009 arbetat tätt ihop under flera paraplyer inom den svenska dansscenen. Med föreställningen WEB, bygger de vidare på sitt tioåriga samarbete och bjuder in scenografen Johannes Fäst, kompositören William Rickman och ljusdesignern Tobias Hallgren, till att väva fram en konstnärlig hybrid som jonglerar formaten installation, dansföreställning och estetiserad lekplats.

https://vimeo.com/425510838

Som duokonstellationen OR/ELLER, driver Anja och Madeleine sitt dansande genom flermediala processer, där konsten skapas i en samvaro och i kluster av samarbeten, som har ambitionen att väva fram konstnärliga hybrider.
Med sin spetskompetens inom dans och koreografi vill de skapa illusionsrika och sinnes-sensibla föreställningar i specifika rumsligheter, där transformationskraften ligger i mötet mellan verket och dess publik. Deras konstnärskap när ett starkt intresse att kultivera scenen för danskonst för barn och unga i Sverige. Tillsammans har de byggt upp en gemensam erfarenhet av att möta en bred publik, genom att de både dansat i, och koreograferat, verk med olika typer av interaktivitet i botten.
WEB är deras första verk som duo, och under 2021 får nästa verk V, sin premiär.

Om koreograferna

Madeleine Lindh

Madeleine Lindh är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan mellan åren 1996–2004. Hennes första arbete var med Europa Danse Youth Company, där hon dansade i stycken av bland andra Mats Ek och Hans Van Manen. Under åren 2005–2007 arbetade hon med William Forsythe, Wayne McGregor, Angelin Preljocaj och Frédèric Flamand i projektet D.A.N.C.E (Dance Apprentice Network aCross Europe).

Madeleine har sedan 2008 mestadels frilansat med Stockholm som bas och har bland annat arbetat med koreografer som Björn Säfsten, Linda Blomqvist och Cristina Caprioli. Hon sysslar också med redigering av film, dansfilm och dokumentationer av dansföreställningar vid sidan av sitt arbete som dansare.

Anja Arnquist

Anja Arnquist är utbildad vid Balettakademien och Doch i Stockholm. Hon har sedan 2004 arbetat med dans och koreografi inom den samtida dansen, både nationellt och internationellt.

Bland de koreografer Anja arbetat med, har hon under åren som dansare fördjupat två starka samarbeten, med koreograferna Cristina Caprioli och Björn Säfsten. Innanför dessa forskande verksamheter har hon arbetat fram ett stort antal produktioner sedan 2009 respektive 2006.

Utöver sitt mångåriga arbete som dansare har hon periodvis producerat, koreograferat och kurerat diverse projekt, festivaler, mötesplatser, symposier och samlingsutställningar. I samarbete med platser och parter som; Norrlandsoperan, DOCH, Cullbergbaletten, Moderna Museet, Skånesdansteater, Riksteatern, MDT, Umeå kulturhuvudstadsår 2014, Madefestivalen, Produkt, Västerbottensmuseum, Dansbiennalen 2008, Original Förlag och Dansmässan2018.

Biljetter

Dela event: